در این نشست شماری از استادان و محققان داخل و خارج کشور که در حوزة مولویپژوهی فعالیت میکنند، حضور یافتند و آخرین یافتههای خود را دربارة آراء و آثار مولانا و وضعیت مولویپژوهی در مناطق مختلف جهان ارائه کردند.
در مراسم افتتاحیه دکتر مهدی محقق، مدیر موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران و دانشگاه مک گیل و دکتر سید علی اصغر میرباقری فرد، رئیس انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی و مسئول کرسی مولویپژوهی حضور داشتند و سخنرانی کردند. سخنرانی دکتر محقق دربارة اهمیت ساماندهی پژوهشهای مربوط به مولوی پژوهی بود و دکتر میرباقری فرد ضمن معرفی کرسی مولوی پژوهی، برنامههای آیندة این کرسی را برای ترویج فعالیتها در دو بخش علمی و کاربردی تبیین کرد.
سخنرانی استادان و پژوهشگران در قالب سه نشست تخصصی ارائه شد؛ در نشست اول جمعی از مولویپژوهان به ایراد سخنرانی پرداختند.
در این نشست سخنرانی دکتر سبحانی با عنوان «مولوی پژوهی در ترکیه»، دکتر وفایی با عنوان «مولوی پژوهی در آسیای میانه» دکتر علی محمدی با عنوان «مولانای دیروز و مولانای امروز» گزارش آقای محمدخانی با عنوان «یک سال با مولانا، بررسی کارنامة مولوی پژوهی در سال 1396 در ایران»، سخنرانی دکتر محبتی با عنوان «مثنوی یک حیاط خلوت معنوی»، دکتر منیر درکیچ با عنوان «پیشینه مطالعات مولوی شناسی در بوسنی و هرزگوین و چشم اندازی بر آینده»، دکتر علیزاده با عنوان «نظریه های ادبی معاصر و مثنوی مولوی»، سخنرانی دکتر صدری نیا با عنوان «متون متنی فراتعلیمی»، دکتر مشتاق مهر با عنوان «مفاهیم نمادین سماع از دیدگاه مولانا»، خانم آمنه زلفی «معرفی کتاب ترکی مثنوی خاطر الاری»، دکتر رئیسی با عنوان «استفاده از متن کاوی در مولوی پژوهی» ارائه شد.
در این نشست رئیس انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی و مسئول کرسی مولویپژوهی، دکتر میرباقری فرد، سخنانی با عنوان «مولوی پژوهی، فرصتها وچالشها» ایراد کرد. در این سخنرانی ضمن معرفی مولانا و آثار او به عنوان سرمایهای اجتماعی و فرهنگی، دربارة نحوة استفاده از سرمایههای فرهنگی و اجتماعی مطالبی مطرح کرد و دربارة بازنگری در روشهای تحقیق در حوزة مولویپژوهی برای ارتقای کیفیت این پژوهشها و همچنین توجه به نحوة اثرگذاری آراء مولوی در اعتلای فرهنگی جامعه سخن گفته شد. دکتر میرباقری فرد همچنین اشاره کرد نسبت معناداری میان حجم زیاد آثار انجامیافته در حوزة مولویپژوهی و کیفیت آنها وجود ندارد. وی بر ضرورت تصحیح قابل اعتماد آثار مولانا، پرداختن به تولید علم دربارة محتوای فکری و هنری آثار مولانا و توجه به تفاوت مشرب و سنت عرفانی مولوی و ابن عربی در تصحیح و شرح آثار مولوی تأکید کرد.
دکتر میرباقری فرد، در جلسة اختتامیه در گفتگویی که بین اعضای شرکت کننده برگزار شد، به نحوة تشکیل شبکة مولوی پژوهان پرداخت. در این گفتگو چگونگی ارتباط مولوی پژوهان با یکدیگر و استفاده از ظرفیتهای موجود در داخل و خارج از کشور برای ارتقاء کیفیت فعالیتهای مولوی پژوهی تبیین شد.
ما 5 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم